«

»

sep 04

Monteringsvideoer/Besafe Izi Kid X3 & Duologic2 (KISS)

Introduktion til monteringsvideoerne
Det er ikke tilladt at kopiere videoerne. De hører under ophavsretten.

Der skal ikke anvendes special-udstyr til bagudvendte autostole.

Man kan dog anvende særlige ringe til installation af forankringsselerne. Disse kan monteres af et autoriseret bil-værksted. De skal sidde i bilens skinner.

En anden måde at installere forankringsselerne på er forsæderne.

Afstanden til forsæderne:
Kun en af stolene må lænes/presses op ad forsæderne. Det er Britax Two Way Elite. De andre må gerne “røre”. Ellers skal der være minimum 1 cm afstand.

Gulvrum ved bagsæderne.
Nogle biler har små rum i gulvet foran bagsæderne. Støttebenene må aldrig sættes ovenpå lågene. De kan brage igennem hvis uheldet er ude. Tjek med bil-fabrikanten hvilken bund der er i rummene. I nogle biler er der dobbeltbund, hvoraf det øverste er bunden i rummene som i nogle tilfælde er af plastik. I andre tilfæde er der kun stofbund. Støttebenene skal bruge en stålbund. HVIS støttebenet ikke kan nå bunden af rummene, kontakt autostolsfabrikanten, Nogle autostolsfabrikanter tillader brugen af bøger o.lign som “bund” i rummene så støttebenet kan nå.

LÆS ALTID BRUGER-MANUALEN GODT IGENNEM

RINGE TIL FORANKRINGSSELERNE:
kan købes seperat. Lige præcis dem i vidoerne her kan købes online hos sakerhetsbutikken. Nogle biler har dem som standardudstyr. Disse vil være en integreret del af bilens skinner til forsæderne.
Ringene brugt i videoerne er fra Graco. De har en vægtbærende grænse på 25 kg for barnets vægt og kan derfor anvendes til alle de selemonterede bagudvendte stole.
Maxi Cosi Mobi sælges med disse ringe, og de har samme vægtbæring.

Besafe selemonterede autostole sælges osse med ringene. MEN, de har en vægtgrænse på 18 kg af barnets vægt. De er lidt bløde i det og kan bøjes lidt. Derfor må de ikke anvendes til stole med en højere vægtgrænse.

Bilens sele
Notér hvordan personalet hos Carseat.se strammer bilselen og at ingen seler er snoede! det er sådan det skal være – osse med de fremadvendte autostole. RIGTIG mange forældre laver fejl her. Selen strammes ikke godt nok og i mange tilfæde osse snoet. at sørge for autostolen sidder helt fast kan kun lade sig gøre hvis bilselen ikke er snoet og strammet op. Det kan nemt betyde forskellen på liv og død for barnet.

SPØRG HELLERE EN GANG FOR MEGET END EN GANG FOR LIDT OG SEND GERNE BILLEDER MED SPØRGSMÅLENE

De bagudvendte autostole bør ses inden køb. De har en indflydelse på benpladsen og komforten foran. barnet skal kunne lide at sidde i stolen og passe til den i højde og vægt 9kg er ikke automatisk = at barnet kan sidde i feks Multi-Tech. man skal osse huske på at børn ikke er ens. Nogle har en lang overkrop og korte ben, mens andre har en kort overkrop og lange ben, så fordi en bestemt stol passer naboens 9 måneder gamle barn, er det ikke sikkert den samme autostol går an på det givne tidspunkt til ens eget barn. Det er møg surt at købe en stol, som barnet ikke bryder sig om at sidde i, eller som tager for meget af pladsen fra dem foran.
For slet og ret at sige en som ikke kan monteres i bilen.

har man valgt at se stolene inden, så har man muligheden for at rigtigt at danne sig et indtryk af dem, også kan man nemmere bestille den over nettet og spare penge på køb hos feks Carseat i Sverige eller Securatot i England osv. og man ved præcis hvordan den pågældende autostol skal monteres i egen bil, hvor forankringsselerne kan fastgøres osv. for hvem ved, det kan vise sig at man falder for en anden autostol end den man kom for at se. Eller det kan vise sig at en anden autostoler nemmere for en selv at montere end den tilsigtede, selv om den man kom for at se passer perfekt. det er meget vigtigt at man er fuldstændig fortrolig med hvordan stolene skal monteres i egen bil.

duologicinstallation

Permanent link til denne artikel: http://www.sikkerautostol.dk/2010/09/monteringsvideoer/

Skriv et svar

%d bloggers like this: