«

»

jul 13

Bagudvendt Komfort/Rearfacing Comfort

Hvordan er benpladsen – specielt for de ældre børn. Børn kan sidde komfortabelt i positioner der får de fleste forældre til at korse sig. De er IKKE som voksne! Børn er meget mere smidige. Poblemet er at når forældre spørger barnet om det sidder ubehageligt, så vil barnet svare “Nej” hvis det sidder godt nok. Men når forældrene har stillet spørgsmålet for 17. gang, så vil barnet måske svare “ja”. Børn er meget ærlige, så hvis de sidder ubehageligt så skal de nok fortælle os det. sikkerhedsmæssigt set er det helt fint de sidder med krydsede ben og hvilken som helst anden position de finder. Så med mindre barnet begynder at klage over komforten, er der ingen grund til at ændre på noget.

Skulle barnet begynde at klage, så kan stolen sættes på forsædet helt op af instrumentbrættet for ekstra stabilitet og for at undgå et kraftigt slagpå ryggen af stolen hvis uheldet skulle være ude hvor stolen ryger i retning af fronten. Se endvidere sektionen om “selemontering vs isofix”.

Midtersædet bagi er et andet godt sted er i midten af bilen for at øge benpladsen for barnet. Det ½ sæde i midten er fint til bagudvendte stole i de fleste biler med disse smalle sæder. her skal man ikke tage hensyn til afstanden til forsædet, da stolen IKKE står bag dem og dermed går imellem dem.

Hvordan er udsynet: I nogle stole vil udsynet være begrænset i starten. men ikke mere end det ville være hvis barnet sad i en fremadvendt. De kommer ikke til at stirre mere ind i ryglænet på et sæde end et barn i en fremadvendt autostol. Det er en skrøne. man kan sætte et spejl op ind til da, så barn og voksne kan se hinanden. Med tiden vil børnene få udsyn igennem hele bagruden. I en del af stolene vil der være panorama-udsigt fra starten af

How is legroom? Especially for older children? Children are not like adults. They are a lot more supple than adults. Thereby they can sit comfortably in positions that look awfully uncomfortable to adults. The problem is when adults keep on asking the child if it is not sitting comfortably, the child may answer “no” until the parents have asked the question for the 17th time that day the child may answer “yes”. So Unless the child begins to complain about being uncomfortable there is no reasn to change anything. safetywise they are absolutely fine with crossed legs and whatever other position they find.

There are things that you can try before turning them forwardfacing. One of them is to install the seat in the front seat provided that the airbag can be deactivated. Place the seat with no more than 1 cm to dash – touching is even better. this is to avoid an eventual spike in a crash if the seat hits whatever is right behind it.

Another seating position is the centre rear even if there is only ½ a seat there. Most rearfacing seats can easierly be installed in the rear centre position where there is only ½ seat. You don´t have to worry abot distance to the front seats as the seast will go between th two front seats.

What is the view like? Contrary to popular belief, rearfacing children do not get to stare into the seat in front of them more than any child in a forward facing seat will. Some of the rearfacing seats do place the children low in the car to begin with which restricts their view. But it is not restricted more than that of a forward facing child. Children in these “low” seats will get a full view through the rear screen as they grow. Until that happens, parents  can put up a mirror so they and the child can see each other anyway.

Other rearfacing seats lift the child up high from the begining.

Nedenfor er der fotos af børn fra 1-6 år.

Below are photos of children aged 1-6 years old:

1 år/1 year:

4 År/years:

5 år/5 Years:

Permanent link til denne artikel: http://www.sikkerautostol.dk/2011/07/benplads-udsynlegspace-view/

Skriv et svar

%d bloggers like this: