Nye stole/New Seats

Permanent link til denne artikel: http://www.sikkerautostol.dk/kommende-stolenew-seats/

Axkid Minikid

Axkid har annonceret endnu en bagudvendt autostol i deres sortiment – Axkid Minikid. Stolen har de samme features som Kidzofix men fylder mindre. Hovedstøtten kan justeres manuelt for dem som foretrækker dette. Axkid Minikid opfylder kravene i I-Size regelsættet som er det kommende regelsæt for autostole.
Stolen er kommet på markedet
Axkid har d. 17.1.13 annonceret …

Se side »

Fair/Wavo

Italienske Fair er også på vej med en ny bagudvendt autostol. Der findes endnu ingen informationer om den, men den må formodes at blive lige så kompakt som Fair G/Bimbofix som er en meget kompakt bagudvendt/fremadvendt autostol. man må ligeledes kunne formode at den kan monteres i bilens isofix-beslag og være produceret ihenhold til …

Se side »

Hauck Varioguard

Stolen er i handlen i udlandet. Sikkerautostol har den ikke
Godkendelse

ECE R 44/04 
Anvendelse
Bagudvendt: Fødsel-18 kg
Fremadvendt: 9-18 kg
Montering
Bagudvendt 3-punkts sikkerhedssele: Fødsel-13 kg
Bagudvendt isofix: Fødsel-18 kg
Fremadvendt 3-punkts sikkerhedssele: 9-18 kg.
Fremadvendt isofix: 9-18 kg
Funktioner
– Babyindlæg til nyfødte
– 5 Hvilepositioner
– Integreret højdejustering af hovedstøtte og 5-punktssele.
– Ekstra lag af stødabsorberende materiale i hovedstøtten og siderne.
 

 
The Hauck Varioguard is in …

Se side »

12 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

 1. Maja

  Hej Lena, FANTASTISK side du har! Har ikke kunnet finde den info jeg søger noget sted- og har ved gud søgt og ringet alle mulige steder – men nu tror jeg sørme jeg er kommet til den rette :-)))

  Vi skal have ny stol til vores datter (8 mdr og 13 kg – stor dame), men hvilken?
  Vi vil gerne have bagudvendt, isofix, bestået plus-testen og lav kemikalie.

  Den eneste jeg hidtil har kunnet finde, som opfylder dette, er BeSafe iZi Kid X3 ISOfix, men er der andre, du ville anbefale i stedet?

  Vi har en VW Touran fra 2004 og i løbet af foråret skal vi have en ekstra bil, helst en mini (bliver nok en VW Up!, SEAT Mii eller Skoda CitiGo – ved dog ikke om det bliver ny eller brugt, og vi er også til at forhandle med, hvis autostolen ikke kan være der :-)).
  Min mand er 1.88, og jeg er 1.66.

  Jeg er spændt på at høre – venlig hilsen Maja
  PS Jeg kan ikke gennemskue om Plus-testen er gradueret eller bare bestået/ikke-bestået?

  1. Lena Larsen

   Hej Maja

   Dejligt med rosen. tak for det.

   Hvis hun vejer 13 kg i en alder af 8 måneder, så skulle du se på Besafe Izi Plus istedet for da I vil have glæde af denne stol i længere tid end Izi Kid og Izi Combi. Du vil ikke få problemer med den bag dig i VW Touran. Skulle den fylde for meget for din mands vedkommende og I skiftes til at køre så kan den sættes i midten.

   Sættes den bag et forsæde, så skal I sørge for at fylde gulvrummet ud med kataloger, telefon
   bøger eller officielt Styrodur. rummet skal fyldes helt ud. Dette gælder hvis støtebenet ikke kan nå bunden af rummet. Støttebenet kan brase igennem låget i en kollision.

   Izi Plus monteres med bilens 3-punktssikkerhedssele. Isofix er godkendt til 18 kg.

   Izi Plus og de andre 25 kg stole er dog ikke så gode i de små biler du nævner, når din mand er så lang. Der ud over har mange af dem 3 døre, hvilket gør dem upraktiske. Det bliver svært at sætte hende i stolen og tage hende ud igen.

   Så til de bil bør I overveje en Britax/Rømer Dualfix. Der er billeder af den i Seat Mii her på sitet. Din mand kan muligvis lige være foran den, men det bliver nok knebent. Dualfix er kompakt autostol med isofix til 18 kg ganske vidst, men så kan hun sidde bagudvendt i den bil også i et par år ihvert fald. Der ud over er Dualfix den eneste autostol som kan drejes 360 grader rundt uden at fjerne noget som helst og dermed en både sikker og praktisk løsning.

   Begge modeller føres af Kære Børn-kæden. Vil I købe på nettet, så kom hertil hvis I vil og kan. Ellers send billeder. Dem vil jeg meget gerne have.

   mvh
   Lena

  2. Lena Larsen

   Hej igen Maja

   Plus-test er bestået/ikke bestået. Izi Plus har bestået. Dualfix er ikke testet fordi den kan vende begge veje og dermed ikke kan bestå. Plus Test er en garanti for at barnet ikke udsættes for for høje belastninger på nakken og hovedet. Ingen autostol som kan vende fremad kan bestå. Men bagudvendt kan de sagtens.

 2. Maja

  Hej Lena
  Tak for hurtigt og informativt svar!
  Det er ok, hvis vi ikke kan bruge den så længe – hun har heller ikke taget på den sidste måned, så der er nok ved at komme ro på med vægten.

  Vil der også være nok plads til X3’en i Touran’en?

  Ved du hvor stolen må stå i Touran 2004? Blev lidt forvirret over en oversigt, der viste at den måtte stå på forsædet i 2003-modellen og i midten på 2005-modellen – eller også var det omvendt (i begge måtte den stå i siderne), kan det passe? 2004-modellen skulle være magen til 2003.

  Tak for tippet til minibilen!

  Og en allersidste ting: kan se X3’en scorer middel på skadelige stoffer, kan det hjælpe at lægge et stykke stof over eller sy et betræk??

  Mange hilsner Maja

  1. Lena Larsen

   Hej Maja,

   Først og fremmest hold dig fra at ændre noget som helst på en autostol. Det påvirker sikkerheden. Betrækkene vil til enhver tid indeholde bla. Flammehæmmere. Dem slipper man ikke for ligemeget hvilken stol man vælger.

   Jeg ville ikke tage det der med skadelige stoffer særlig tungt. For det første undgår du dem ikke. For det andet så kan indholdet af dem være så lidt at ungerne skal sidde med næsen nede i hvad det end er og sutte på det i over 2000 timer i nogle tilfælde før der er risiko for skade. Det var faktisk tilfældet for Akta Graco Belogic stolen som røg op i testens røde feldt og blev nedvurderet på det.
   Axkid Kidzofix fik for høje værdier i et lille mærke som sad et sted hvor barnet slet ikke kunne komme til det og blev nedvurderet pga . De har fikset dens isofix system øvrigt.

   Det er super ærgerligt evt at vælge en mindre sikker autostol på baggrund af skadelige stoffer.

   BeSafes værdier er desuden ikke for høje.

   Forskellen på VW Touran kender jeg ikke. Men der er 3 lige brede sæder bagi med 3 punktssele

   Husk at slå airbaggen fra den skal være på forsædet

 3. Maja

  PS Vi bor desværre i Nordjylland, ellers var vi kommet forbi! Men vi sender gerne billeder hvis det kan bruges på siden.

  1. Lena Larsen

   Det kan det

 4. Maja Kirkegaard

  Hej Lena! Vi har en Besafe izi Combi fra 2007. Tak for hjælpen dengang! Nu har vi en lille mere, der gerne skal bruge den. Desværre har venner lånt den, og selen er slidt hul i, der hvor man løsner/strammer. Ellers er stolen fin. Mega ærgerligt. Ved du om man kan få repareret den? Og må den stå på forsædet i vores Kia Piccanto 2009? Hvis ikke, må vores Britax two-way Elite? Vi har også en Kia Rio 2013, den regner jeg ikke med er problematisk, synes Britax two-way elite passer godt i mange biler. Hvilken af de to stole vurderer du er bedst i vores situation? Mange tak. Hilsen Maja

  1. Lena Larsen

   Hej Maja

   Selen kan ikke repareres. Men hele selesystemet kan udskiftes. S¨å vidt jeg ved koster det en del, men ved ikke hvor meget.

   Hvis I slår airbaggen fra må alle bagudvendte autostole anvendes på forsædet.

   Til små børn er Besafe det bedste valg af de to.

   Til et større barn kan du sagtens anvende TWE

  2. Lena Larsen

   Iøvrigt skal du lige tænke på Besafens alder. Den er fra 2007 dvs. den er 8 år gammel. Den bør ikke anvendes i mere end 10 år af hensyn til materialerne. Så hvis jeg var jer ville jeg faktisk klippe selerne på den I har og anskaffe en ny til den mindste.

 5. Camilla Danielsen

  Hej Lena, det er dog en fantastisk side og vanvittig godt arbejde du har lavet! Tak for det! Jeg har en autostol BeSafe Isi Comfort X1, til selemontering. Den er fra ca. 2006 og vi bruger den nu til det 3. barn på 2 år og 12-13 kg. Vi har en Saab 9-3 st. Car. Mine spørgsmål er: er den for gammel? Kan den sættes bagudvendt og hvad kan jeg gøre når selerne hele tiden glider ud over skuldrene? Det virker som om skuldrerne er for smalle, da det sker ligegyldigt om den er stram eller lidt løsere.
  Jeg ser frem til at høre fra dig!
  Vh. Camilla

  1. Lena Larsen

   Hej CAMILLA

   Mange tak😀

   En stol fra 2006 er for gammel selv om den er ECE R44/04 godkendt. Grunden til det er at den “slides” og plastikmaterialet de er lavet af “mørner”/ bliver svagere pga. Vejr og vind, temperaturændringer osv. Selv om stolmodellen er tested for holdbarhed under ekstreme forhold i et testlaboratorium. Så slides de stadigvæk ligesom alt andet også slides.

   BeSafe Comfort er en stol betegnet til fremadvendt montering. Den kan ikke anvendes bagudvendt da den ikke har de fornødne ting der skal til og den heller ikke er godkendt til det

   Izi Combi x3 og Izi Kid X3 er bagudvendte modeller til selemonteringen. Hvis du kigger på billederne og beskrivelsen af Izi Kid x3 her på sitet vil du se at den skiller sig væsenligt ud fra Comfort på flere fronter.

   Hvis selerne falder ned af skuldrene uanset om de er stramme eller løse, så er det værd at tjekke om selehøjden er god nok eller om de skal justeres. På en BeSafe model fra 2006 vil der være en klemme bagpå du skal trykke ud og føre længere op, således at selen starter lige ud for barnets skuldre. Når det er gjort skal du også føre selerne op for til. Det gøres ved st trække begge seler opad så de falder ind i det rigtige hak.

   Dette system er væsenligt forbedret i de efterfølgende modeller

   Mvh
   Lena

Skriv et svar

%d bloggers like this: