↑ Tilbage til Besafe Izi Kid X3

Skoda Fabia Kombi

Fotos af BeSafe Izi Kid/Kombi X3 i forskellige biler uden isofix

Bilens størrelse har ingen indflydelse på hvor godt eller skidt en bagudvendt autostol passer ind. det er bilens interiør og de voksne på forsædet der er afgørende. En stor bil er ikke nødvendigvis stor invendigt og en lille bil er ikke nødvendigvis lille indvendig i selve passagerkabinen.

Der kan forekomme fotos af stolen i biler lånt hos en forhandler. Nogle fotos taget hos bilforhandlere inkluderer fotos af mig for at vise benpladsen foran for en 180 cm høj person.

Ingen fotos anvendes uden tilladelse fra familien og bilforhandlerne.

English

The size of the car has no influence on how much comfort a rearfacing seat takes away in front. The adults in the front seats and the car interior are the determining factors. A large car might not have heaps of room in the passenger area. A small car can have good room for a rearfacing seat
Some photos are taken at car dealerships.

Some of the photos taken at car dealships include “Yours Truely” in order to give a better indication for the leg space for a 180 cm tall person. That is 5ft 11″.

Photos are used with kind permission from parents and car dealerships.

 

Skoda Fabia Kombi st.

Far: 175 cm ca

Mor: 160 cm

Datter: 6 måneder og 8 kg

Datteren sad i en lånt Recaro babystol som for det første var ved at være for trang omkring skuldrene og for det andet skulle leveres tilbage til ejer grundet familieforøgelse.

Kravet til den nye stol var blot at den skulle være bagudvendt. Der var ikke isofix i bilen, så det skulle være en stol til selemontering.

Grundet Fabia Kombis indretning var og er det nødvendigt i alngt de fleste tilfælde at finde en kompakt bagudvendt autostol, dvs. en stol som ikke fylder så meget mod fronten af bilen, hvid stolen skal være bag et førersæde. Alternativt kan man bruge midtersædet bagi.

 

I dette tilfælde var der også et krav til at finde en model som var godkendt til fra under 9 kg. Dvs. fra 0-18/0-25 kg.

således at børn under 9 kg stadig har en rimelig chance for at kunne anvende den.

Der er mere end blot barnets vægt til grund for dette. Chancen for at barnet kan spændes forsvarligt fast i stolen øges væsenligt, når stolen er godkendt til en vægt under 9 kg.

Endnu en god ting er at finde en model med mulighed for en fornuftigt hældning/hvileposition  i bilen. Denne mulighed er også væsenligt øget i modeller godkendt til under 9 kg.

 

Som altid når det er en ren selemonteret autostol vil der være forankringsseler som man absolut IKKE må gå udenom. I Fabia Kombi St. var og er der kun montering ind i forsæderne som mulighed – noget som er knapt så spændende hvis man vil have en stol i midten og skiftes til at køre og hvor der ikke anvendes fæsteöglar/ringe til montering af forankringsselerne som sættes fast i forsædeskinnerne.

Besafe Izi Kid X3 Ville sikkert have fyldt lige så meget som Britax Maxway. Men denne model har et specielt Y-formet støtteben, som gør den ekstra velegnet til at montere på midtersædet. Støttebenet kan komme ned til gulvet og støtte på fast overflade. Derfor blev den afprøvet der.

Jeg vil starte med at sige, at denne model GODT KAN MONTERES I MIDTEN AF SKODA FABIA KOMBI ST. men det handler om at man ikke bare sætter den ind på den plads og siger ”det kan ikke lade sig gøre. Støttebenet kan ikke låses grundet pladsmangel mellem stol og vores hænder”. Idag var det også ren trail & error. I 3. forsøg lykkedes det. Det handlede om at få låst støttebenet fast i det rigtige hul (som er 2. hul fra oven) INDEN stolen blev monteret i bilen. Dernæst handler det om at vide støttebenet godt må vinkles så det står lige ned og ikke behøver være strakt helt tilbage. Det er man nemlig nødt til nogle gange. Find en vinkel så benet kommer ned og støtte på gulvet. Midterkonsolen i Fabia Kombi er temmelig høj, hvilket også fremgår af billederne.

Bottom line er at når man har fundet ud af hvordan det hele kan lade sig gøre, så er den ret nem at sætte i bilen på denne plads fremadrettet. Man skal ikke bare give op.

Når støttebenet er kommet på plads, så kan man montere stolen i bilen.

Den lille pige sad rigtig godt i den og kunne kigge ud af bagruden.

Skoda Fabia Kombi stSkoda Fabia Kombi st Besafe Izi Kid X3 1Skoda Fabia Kombi st Besafe Izi Kid X3 2Skoda Fabia Kombi st Besafe Izi Kid X3 4Skoda Fabia Kombi st Besafe Izi Kid X3 3Skoda Fabia Kombi st Besafe Izi Kid X3 5

 

 

 

Permanent link til denne artikel: http://www.sikkerautostol.dk/sikkerautostols-autostoleseats/stoleseats-18kg40lbs/besafe-izi-kid-x3/skoda-fabia-kombi/

%d bloggers like this: