↑ Tilbage til Stole/Seats – 18kg/40LBS

Britax Dualfix

dualfix_darkgrape_02_br_400


 

Grundene til at denne autostol kommer med hos Sikkerautostol er at den kan dreje 360 grader på basen uden at man skal fjerne 5-punktsselen. Således kan denne autostol roteres fra bagudvendt til fremadvendt til begge sider på få sekunder. Dette er en fordel i de små 3-dørs biler. Der ud over er den kompakt og har en fornuftigt størrelse.

Højeste seleposition er den samme som Britax Max-Fix. Så den realistiske anvendelsestid er den samme.

Grunden til at stolen bliver trods et dårligt testresultat

Først og fremmest: læs om ADAC-TESTEN.  ADAC har selv bekræftet at denne autostol har fået rigtige gode resultater i frontalkollisionen bagudvendt. ADAC har IKKE udført en dynamisk crashtest af Dualfix med den mindste testdukke som svarer til en gennemsnitlig nyfødt. Læg mærke til ordet gennemsnitlig… der er forskel på selv de helt små børns statur. Ifølge ADAC gælder problemerne med fastspændningen  de helt små børn – de nyfødte.

Britax om testen inkl crash test video

Godkendelse

ECE R 44/04

 

Connie 3, 102 cm, hvileposition 2/Recline position 2.

Connie 3, 102 cm, hvileposition 2/Recline position 2.

Anvendelse

Bagudvendt: Fødsel-18 kg

Fremadvendt: 9-18 kg

dualfix-features-2

 

Montering

Bagudvendt: isofix, frontbøjle og støtteben

Fremadvendt: Isofix, frontbøjle og støtteben

 

Mål

H 78cm x B 45cm x D 53 cm Vægt 14.7 kg

 

dualfix-features-1

 

Specifikationer

Hvilepositioner:

Enhåndsjustering af hvileposition

Integreret enhåndsjustering af hovedstøtte og 5-punktssele

5-Punktsele

360 graders rotation uden at fjerne 5-punktsselen

Nem fjernelse af betrækket uden at afmontere 5-punktsselen.  

Babyindlæg til nyfødte

Ca. antal brugsår: 4 år

dualfix_smartzebra_02_ro_400

 

 

Prøvemontering

Hvis du vil se Britax Dualfix inden online køb så se her

 

Britax Dualfix 1

 

Approx arrival: 1st week of August 2013

 

Why I´m bringing it in to use in Sikkerautostol? This seat can rotate 360 degrees without removing the 5-point harness. This means it can be turned forward facing or sideways in seconds. this is a huge advantage making life with a rearfacing child easier for owners of small 3-door cars. It is compact and is fairly good for size. Harness height is the same as the Britax Max-Fix.

Approvals

ECE R 44/04

 

Usage

Rearfacing: Birth-18 kg

Forwardfacing: 9-18 kg

 

Installation

Rearfacing: isofix, front brace & supportleg

Forward facing: isofix, front brace & supportleg

dualfix_crownblue_02_br_2013_400

 

Dimensions

H 78cm x W 45cm x D 53 cm Weight 14.7 kg

 

Specifications

Multiple recline positions

1-hand recline adjustment system

Integrated 1-hand headrest-harness height adjustment system

5-Point harness

360 degrees swirvel function without interfering with the harness system

Easy removable covers without interfering with the 5-point harness system

Padded insert for newborns

Approx time of usage: 4 years

dualfix_chilipepper_02_br_400

 

 

 

Permanent link til denne artikel: http://www.sikkerautostol.dk/sikkerautostols-autostoleseats/stoleseats-18kg40lbs/britax-dualfix/

Britax Dualfix Fotos/Photos

Fotos af Britax Dualfix i forskellige biler

Bilens størrelse har ingen indflydelse på hvor godt eller skidt en bagudvendt autostol passer ind. det er bilens interiør og de voksne på forsædet der er afgørende. En stor bil er ikke nødvendigvis stor invendigt og en lille bil er ikke nødvendigvis lille indvendig i selve passagerkabinen. Der kan …

Se side »

29 kommentarer

1 ping

Spring til kommentar-formularen

 1. Betina

  Som jeg forstår den tyske britax hjemmeside, er bagudvendt montage kun op til 13 kg.
  Mvh. Betina

  1. Lena Larsen

   Hej Betina

   Den er til 18 kg bagudvendt. Den tyske Römer-side er misvisende på dette punkt. Her får du lige linket til brugermanualen på engelsk. En medarbejder fra Britax i Andover, er med her på sitet og han har crashtestet stolen. Så du kan være rolig på at det er 18 kg og ikke 13.

   http://www.britax-roemer.de/media/4232987/130417_dualfix_wip_gb.pdf

 2. Anna Louise

  Hej Lena,

  Vi har netop kigget på denne stol til vores dreng på godt 12 mdr. og 10 kg. Han sidder stadig i sin Römer Baby Safe autostol, og er heller ikke vokset ovenud af den endnu, men vi synes alligevel, at den begynder at blive lidt lille (specielt mht. benplads – han er sidst målt til 76 cm), og kunne godt tænke os at skifte størrelse snart. Tidligere har vi også kigget på Cybex Sirona, men vi synes, at mavepuden er noget stor og klodset, hvis den skal fremadvendes (vores søn har dog ikke prøvet den endnu). Men derfor tænkte vi, at denne stol fra Römer kunne være et godt alternativ, da den bruger 5 pkt. sele begge veje, og derudover har mange af de samme fordele som Sirona’en – kan vende både bagud og fremad, 360 graders rotation, sikker isofix montering m.m. Ved du, hvornår den forventes at kunne købes i Danmark? Hvis der går lang tid endnu, kender du så til en udenlandsk webshop, du har tillid til, hvor den kan købes til en rimelig pris? Og tror du, at den vil kunne monteres i en Skoda Fabia Combi fra 2009? Far er cirka 185cm, mor cirka 165cm og vi har endnu ikke andre børn. På forhånd tak for hjælpen.

  Mvh Anna Louise

  1. Lena Larsen

   Hej Anna-Louise
   Den vil passe fint. Den forventes i Danmark august/september og vil koste 4000-4500 kr jeg håber på at den ikke kommer over de 4000 kr. Den ser lille ud, når man ser den. Men den snyder meget. Det samme med pladsen til barnets ben, som du kan se på det første billed af Connie på 3 år og 102 cm. På det billed er selen heller ikke kørt helt op. Hun har endnu et hak tilbage, så hun kan snilt blive 4 år inden den er udvokset.

   Pramworld i England sender til DK og dem kan man stole på.

   1. Anna Louise

    Tak for hurtigt svar – og i øvrigt for god og brugbar information både her på siden og på autostol.dk.

    Mvh Anna Louise

    1. Anna Louise

     Hej igen,

     Jeg har lige endnu et spørgsmål. Jeg har talt med BabySam, som siger, at de endnu ikke ved, hvornår den kommer i butikkerne, da den ikke har været igennem de nødvendige test endnu. Ville du være nervøs for at købe den, før der foreligger danske test på den? Jeg går ud fra at producenten, som plejer at lave gode og sikre autostole, selv har testet den grundigt, og måske er den også allerede testet i udlandet? Vi overvejer nemlig at bestille den fra England, som du foreslog, i stedet for at vente på at den kommer til Danmark, men vil lige høre din mening om dette forinden.

     Mvh Anna Louise

     1. Lena

      Hej, autostole testes til salg i hele Europa efter den samme test. Det burde de vide. Ærgerligt de ikke gør det

 3. ida

  Hej Lena
  Jeg har før spurgt dig til Axkid Kidzofix stolen, men da vi ikke har bestemt os endnu, vil jeg lige høre med Dualfix (ingen af de to stole er jo ret lette at opstøve i DK, så det er svært at få et klart billede af, hvordan de er). Vores datter er lige fyldt et år og sidder stadig i babyautostolen, men nu skal hun snart over i en større stol. Vores bil er en Ford S-max, så der er god plads, men kan du sige noget positivt/negativt om de to stole i forhold til hinanden? Jeg kan se at dualfix ikke dækker ligeså langt op i alder, men vi har flere autostole, til større børn, som hun kan komme over i, når hun bliver 4 år/18 kg, så det er ikke så alt afgørende.
  Tak, fordi der er et sted som dette, hvor man kan få brugbare svar.
  Vh
  Ida

  1. Lena Larsen

   Hej Ida

   Stolen er ikke godkendt til bilen pga gulvrummene mellem forsæder og bagsæder.

   Hvis du vil have isofix så er
   BeSafe Izi Kid/Combi
   KLIPPAN KISS 2 (Duologic 2)
   KLIPPAN Triofix

   Godkendt til S-Max såfremt rummene fyldes. Udfyldning af gulvrummene kan du læse mere om i indlægget ude i højre kolonne “Gulvrum…..”

 4. Iben

  Hej Lena

  Jeg har en datter på 1 1/2 år hun er en rettigheder stor poge hun vejer 17.2kg og er 87 cm lang. Vi har en Besafe bagudvendt som hun er ved at gro ud af. Hvor præcist skal vi være ift stole skiftet og hvad vil du anbefale? Personligt er jeg utryg ved at flytte hende til en stole med tre-punkt sele.
  Mvh Iben

 5. Lena Larsen

  Hej Iben
  Der skal du kigge på stolene til 25 kg. Bagudvendte er de eneste stole der er godkendt så højt oppe i vægt med brug af 5 punktssele. De skal alle monteres med bilens sikkerhedssele og to forankringsseler. Kidzofix har mulighed for isofix montering frem til 18 kg. Så det vil du ikke få meget glæde af. Men der er der så deres Minikid stol hvor du slipper for at betale ekstra for isofix. Hvis du bestemmer dig for Axkid.

  Pladsbehovet kan jeg ikke kommentere på ved nogle af dem. Der skal jeg vide hvilken bil I har. bilen skal have været her før og jeres højde skal jeg i så fald også vide

 6. Kathrine

  Hej Lena
  Vi har en Ford Fiesta 2013. Den er ikke at finde på listen over godkendte stole på britax-rømers hjemmeside. Her står der kun 10/08 ud for Fiesta. Ved du om britax/rømer dualfix må anvendes i en Fiesta fra 2013 også?

  Mvh
  Kathrine

  1. Lena Larsen

   Hej Kathrine
   Den er godkendt til 2013 Ford Fiesta. Årstallet viser hvilket årstal bilen den blev testet i er fra. Der plejer ikke at være problemer hvis bilen er nyere. Der kan være det hvis den er ældre

 7. Tanja

  Hej Lena
  Nu har denne stol været på markedet et stykke tid, hvad synes du om den?
  Når barnet max antal kilo for den mest “liggende-position” må de så ikke ligge ned mere eller handler det primært om at de helt små børn ikke må komme op i sidde-positionen?
  Når man rykker forsædet tilbage så stolen sidder i spænd synes jeg den løfter lidt fra sædet/gulvet er det farligt eller har det ingen betydning i forhold til at stolen sidder i spænd mellem sædet?
  Mvh Tanja

  1. Lena Larsen

   Hej Tanja

   Det er en stol som passer ind i rigtig mange biler da den er kompakt. Dens rotationsfunktion er en god reklame for bagudvendte stole. 360 graders rotation er en rigtig god feature i små 3-dørs biler. Ellers synes jeg ikke den funktion er et must have,

   Den er ikke så lang i ryggen som en del af de andre, men den kan godt holde til 3-4 år hvis man bruger den rigtigt vel at mærke.

   Den kan være svær at montere i biler hvor isofix systemet sidder langt tilbage, fordi stolens isofixarme roterer tilbage i stolens base hvis man skubber på stolen.

   Da stolen har et støtteben skal den ikke stå i spænd. Både stolen og støttebenet skal have fuld kontakt med underlaget af sikkerhedsmæssige årsager. Den bør dog stadig have kontakt til forsædet eller instrumentbrættet, men ikke stå i spænd.

   Det er bedst at have stolen så oprejst som muligt. At den har stillinger for de små skal sikre at de ikke taber hovedet og at ryggen skånes. For større børn bør den være oprejst.

 8. Tanja

  Tusind tak for dit svar.
  Jeg har dog et tillægsspørgsmål.
  Når du skriver stolen kan bruges til 3-4 år hvis den bruges rigtig, hvad tænker du så på?

  1. Lena

   Hej Tanja
   Med det mener jeg at der ikke anvendes tykt overtøj i stolen, hvilket reducerer brugen og sikkerheden i en autostol væsenligt. Brug den til enten kg grænsen rammes eller spidsen af ørerne når stolens øverste kant.

   Husk også på at henad 3-4 års alderen – måske tidligere smider barnet bleen hvilket giver adskillige flere cm at vokse på.

   At Barnet selv får lov at sige fra overfor at sidde bagudvendt pga dårlig siddestilling og ikke fordi han/hun gerne vil have en anden stol som. Er fremadvendt fordi sådan en har andre. De kan sidde godt i de mest horrible stillinger og sidde virkelig godt. Det er mange ikke opmærksomme på.

 9. Lana

  Hej Lena,

  Rigtig god website – jeg fulgte din link fra babycenter.co.uk 🙂 Jeg har et spørgsmål mht DualFix: sådan som jeg kunne se, er der stadigvæk ikke nogen tests på den fra Plust Test eller Adac. Og jeg er lidt bekymret om at bruge så mange penge på en autostol som kunne om nogen måneder få dårlige testresultater – eller er det bare mig der bekymrer mig for meget?

  Og så en anden spørgsmål – er det bedre at starte med en 0+ stol og så skifte til denne DualFix? Jeg har fået at vide at 0+ altid er sikrere fra starten end at bruge denne type?

  Mange tak på forhånd for din hjælp!

  Lana

  1. Lena Larsen

   Hej Lana

   Jeg tror du bekymrer dig for meget.

   – Det er en Britax stol. det er et velrenommeret firma med mange års erfaring.
   – Testen rater sikkerhed og brugervenlighed med 50% i det samlede resultat. Brugervenligheden er udelukkende subjektivt vurderet med hjælp af nogle testfamilier. Det betyder at oplever du det modsatte af hvad der står i det pågældende delresultat i Brugervenlighed, så gælder testresultatet ikke for dig/jer. Faktisk er det sådan at dårlige resultat i Brugervenlighed kan gå hen og resultere i et dårligt slutresultat på trods af at stolen har klaret sig rigtig godt i sikkerhed. Kollisionsresultaterne hos ADAC beror altid på det værste resultat og ikke det bedste (Worst Case Sceneario) Derfor monterer de ikke bagudvendte autostole med kontakt til feks forsædet. De monterer altid uden kontakt. Vi og ADAC er helt klar over at det bedste resultat og bedst kollisionssikkerhed opnås ved kontakt.

   Du kan læse meget mere om den test her på sitet. Der finder du også Plus Test. Dualfix kan anvendes begge veje. Derfor har den ikke Plus Test-godkendelse.

   Om man skal have en 0-18 kg stol eller 9-18 kg beror på barnet. Er barnet nyfødt, så erd et en stol som denne her eller Duologic, Max-Fix elelr en babystol. Kan barnet sidde selv kan flere anvendes så som Besafe, de resterende Britaxer, Maxi Cosi osv,.

 10. Lana

  Mange tak for svaret, det har virkelig hjulpet! Jeg læser videre her på siden så om tests osv. 🙂 mvh, Lana

 11. Mette

  Hej Lena
  Vi har en Britax Dualfix, som vi er vældig glade for. Nu kan jeg dog desværre konstatere, at FDM netop har testet stolen, hvor den dumper, blandt andet pga sikkerhed. Hvad er din mening om dette? Er det noget jeg bør bekymre mig om, og overveje at anskaffe en anden stol?
  http://www.fdm.dk/test/roemer-dual-fix-fdm-test-af-autostole-2014
  Mvh Mette

  1. Lena Larsen

   Mette

   jeg synes at du skal læse videre om den test her på sitet.

   Dernæst så læg mærke til hvilken retning kollisionsresultaterne er baseret på: Fremadvendt. Det gør FDM selv opmærksomme på. De skriver også hvad den ellers er faldet på. Og det er Betjening/Ergonomi. Men den afdeling af udelukkende subjektivt vurderet. jeg har lige skrevet noget inde på FDMs testsite for bla denne stol. det er det samme problem vi løber ind i med den test hver gang.og igennem alle årene testen har eksiteret.

   jeg synes ikke du skal bekymre dig.

 12. Jacob

  Hej Lena,
  Når man læser testen på TÆNK, så får den så dårlige karakterer på noget selehalløj som ikke er beskrevet videre og gør at den dumper..
  Ved du hvad det er der gør at den får så dårlige anmeldelser og hvad der evt skulle være et alternativ til en stol der helst skulle kunne dreje ud til siden?

  Mvh Jacob

  1. Lena Larsen

   Hej Jacob,

   ja, de mener at barnet ikke kan spændes ordenligt fast. det har dog hverken jeg eller dem som har været heromkring oplevet.

   Den får en dårlig karakter pga.

   Betjening/ergonomi, men igen, alle karakterne her er subjektivt vurderet og altså baseret på personlige meninger. det er dårlig benplads/siddestilling for barnet, dårligt udsyn, fastspændning af barnet.

   Børn er smidige og sidder godt i stillinger som ser slemme ud for voksne – mest af alt fordi vi ikke er så smidige og har glemt dem. Jeg har set 3-åringer sidde fint i bla denne stol. Faktisk er der et billed af en på beskrivelsen af stolen og hun er over 1 m. Udynet: hvis man tager hovedstøtten af bagsædet så kan barnet se ud igennem hele bagruden foruden sidevinduerne. Hvis du vil kunne se barnet kan du sætte et spejl op på hovedstøtten ved siden af..benen finder ungerne selv ud af at placere. det er vigtigt at barnet selv for lov til at sige stop men kun når det begynder at sidde ubehageligt og ikke fordi barnet bare ikke har lyst.

   Fastspændningen af barnet menes at være et problem. jeg har dog ikke oplevet dette på noget tidspunkt.

   Også gælder selve resultaterne i Sikkerhed: Fremadvendt position og ikke bagudvendt.

   Sidekollision: MEN, ADAC monterer aldrig en autostol med kontakt til forsædet, når de monteres bagudvendt. At give dem støtte af forsædet er et stort plus og anbefales klart:
   -. det beskytter gulvet mod det enorme tryk fra støttebenet,
   – Stolen ramler ikke ind i forsædet under kollisionen, hvilket har negativ betydning for belastninger på barn og på autostol.
   – Rotationen af stolen bliver noget mere kontrolleret,
   – Det øger komforten for de voksne foran i og med at deres benplads øges, bedre stabilitet i stolen.
   – Forlænger dermed barnets tid i den bagudvendt.

   Af andre stole der kan vendes sidelæns er: Cybex Sirona. Men denne stol er meget lille. Den holder næppe til 3-4 år for de fleste. Nogle børn på 2 år må over i en anden.

 13. Henrik Hansen

  Hej Lena

  Jeg har lige stillet et par spørgsmål på autostol.dk men kan læse der kan være en del svartid derovre – og jeg vil så frygteligt gerne høre dine kommentarer til mine spørgsmål. Derfor håber jeg det er ok jeg gentager spørgsmålet her. Vi vil nemlig gerne have købt en ny stol indenfor en uges tid da vi skal på bilferie.

  Jeg vil gerne have en isofix bagudvendt autostol i klassen 9-18kg.

  Prisen er ligemeget – jeg vil bare gerne have det mest sikre til min datter på små 1½ år, 9,5kg og 75cm.

  Jeg har længe gerne villet have købt römer dualfix – men jeg kan ikke rigtigt finde ud af hvad der er op og ned i den kritik stolen modtager.

  Så nu vakler jeg mellem römer dualfix og maxi-cosi 2waypearl. Jeg kan godt lide at jeg har muligheden for fremadvendt hvis det – mod forventning – skulle blive træls for min datter at sidde bagudvendt med tiden.

  Mit primære spørgsmål: Er 2waypearl lige så sikker eller bedre end dualfix?

  Jeg kan simpelthen ikke rigtigt gennemskue det når det kommer til sammeligning af fx sidekollision osv.

  ADAC’s kritik med sele og nyfødte føler jeg ikke er relevant i min situation.

  Men hvis jeg forstår det korrekt kritiserer stiftung warentest og andre anmeldelser dualfix på andre punkter end ADAC – og det er her jeg taber tråden. Jeg kan ikke gennemskue hvad der er berettiget og relevant.

  Hvis jeg forstår denne side korrekt får dualfix kritiske anmeldelser i 3 uafhængige anmeldelser:
  http://www.testberichte.de/p/britax-roemer-tests/dualfix-testbericht.html

  Jeg har haft stor glæde af din hjemmeside. Jeg ville dog ønske at der var en “donate” knap så vi kan støtte dig og holde siden kørende.

  Mange hilsner,
  Henrik

  1. Lena Larsen

   Hej Henrik

   Der er en del konfussion i forbindelse med ADAC testen.

   Testresultaterne for Dualfix gælder for fremadvendt brug foruden at man mente et nyfødt barn ikke kunne spændes godt nok fast i stolen. I en sidekollision kan man til enhver tid lade både 2Way Pearl og Dualfix få støtte af forsædet. Det gavner dem i alle typer kollisioner. Dette er noget man IKKE gør i ADAC testen, da man her stiler efter de værste resultater og lader dem stå som de gældende. Så de er begge testet uden kontakt til noget i bilen. bagudvendte autostole og børnene i dem har god gavn af støtte fra forsædet på flere fronter. Stolene bliver ganske enkelt bedre fastholdt, deres rotation mindskes væsenligt i en kollision og resultatet af dette er mindre kraftpåvirkning og mindre risiko for skader på barnet. der ud over hard et en fordel i forhold til bilens gulv i og med at støttebenene ikke udsætter det for en så voldsom belastning som det ellers ville.

   Stiftung Warentest er med i testen af autostolene som ADAC foretager. De tager sig af brugervenlighed, ergonomi osv. Så i vikeligheden så er deres anmeldelser inde i testen når man som forbruger får den via Tænk eller FDM eller Autostol.dk. jeg kan iøvrihgt fortælle at Dualfix er blevet afprøvet med Q0 testdukken som er den mindtse testdukke der findes, og man har ikke oplevet problemet med fastspændningen.

   Bagudvendt klarer denne model sig rigtig godt.

   Jeg ved at 2Way Pearl er længere i ryggen og dermed kan anvendes i lidt længere tid en Dualfix. Så på sigt er den det bedste valg. Men ellers er de lige gode.

   De bagudvendte får typisk slag på de samme punkter. de ligger i ergonomi, brugervenlighed, udsyn, pladsbehov, benplads til barnet. Men alt dette er relativt og det er kun den enklete der kan afgører hvad der er skidt og hvad der er godt ved den enkelte autostol.

   ,mvh
   Lena

 14. Henrik Hansen

  Tusind tusind tak for grundigt svar og imponerende svartid.

  Det gav mig mere ro i sjælen til at tage en beslutning.

  Kender du Takata midi stolen?

  Den får vist et par point mere end 2waypearl, men jeg kan ikke finde nogen steder at købe den i Danmark efter FDM har valgt at fjerne den fra deres sortiment. Og takatas hjemmeside sender ikke til DK. Er der en særlig grund til at den er så svær at opdrive?

  Er der noget man skal være særligt opmærksom på ved montering af bagudvendt stol med isofix for at undgå fejlmontering? Jeg er obs på at klikke isofix fast og på at følge vejledningen til montering af støttebenet. Jeg vil også følge dit råd omkring forsædet der skal støtte autostolen på bagsædet.

  Tak for din hjælp og dit arbejde med hjemmesiden.

  God sommer,

  Henrik

 15. Henrik Hansen

  Min kone spørger forresten om det er lige så sikkert for barnet at være i stolens soveposition som alm sideposition. Ved man noget om det?

  1. Lena Larsen

   Beklager det sene svar Henrik. Jeg plejer at få besked via mail når der kommer nye poster. Men det er ikke sket denne gang.

   Takata Midi har jeg hørt om men aldrig set. Det kan være at der ikke har været salg i stolen, og FDM derfor har valgt at tage den ud af deres sortiment.

   Fejlprocenten på isofix er ret lille (2-4%). Det eneste der er med feks Dualfix er at man lige skal vrikke stolen lidt side til side så den kommer godt ind til ryglænet i bilen.

   Det er en rigtig god ting at sætte forsædet ind til stolen. Det er der kun fordele ved og ingen ulemper.

   mht hældning: Så er det bedst at stolen er oprejst når barnet bliver større og nærmer sig den øverste kant med hovedet. Så vil I sikkert også opleve at barnet synker ned i stolen hvorved der bliver mere plads at vokse på i den.

   Jo mere den ligger desto mere kan barnet rotere mod toppen af stolen. Når den er oprejst ændrer det sig så barnet istedet ikke presses så meget opad, men derimod ind i stolens ryg

 1. Jämförelse mellan Britax två isofixstolar | Bilstolslotsen

  […] Läs också vad Lena på Sikkerautostol skriver om Dualfix (på engelska och […]

Skriv et svar

%d bloggers like this: