Sådan undgår du de mest almindelige motorproblemer

Sådan undgår du de mest almindelige motorproblemer

Der findes en lang række motorproblemer med din bil som du kan prøve at undgå ved at følge nogle meget simple tricks. De flest problemer med Motor sker ved længere køreture som f.eks. På en tur på ferie. De mange kilometre og ændringer i vejr forhold er hårde for din motor og det kan der ske overophedning af samt motorstop. 

Motorstop og mekaniske defekter

En helt utrolig stor del af alle motorproblemer der sker og ses ved motorstop. Det kan være defekte bremser, mangel på olie i motoren eller i gearkassen. Du bør derfor altid tjekke disse inden du kører for at se om der er tilstrækkeligt og velfungerende olie på.

De motorproblemer der oftest sker på biler

  1. Motorstop
  2. Mekaniske defekter
  3. Nedsmeltning
  4. Bilen koger
  5. Punkteringer

Motorstop

Det kan være utroligt svært at vide hvad der forårsager motorstop uden at gennemgå motoren og de omgivelser der er blevet kørt i, men det er typisk direkte problemer i Motor der er skyld i motorstop. Er det en nyere bil kan det dog være elektriske problemer der er skyld i motorstop da bilen forsøger at begrænse skader inden de sker.

Mekaniske defekter

Mekaniske defekter er defekter i en eller flere af de mange dele en bil er bygget op af og omkring. Det kan for eksempel være i bremser, i gearkasse, i koblingen, omkring hjulophænget eller i styretøjet. Disse mindre, men vigtige mekaniske elementer kan også være skyld i motorstop da bilen kan bliver presset af fejl i disse.

Nedsmeltning

En nedsmeltning i bilen sker hvis motoren brænder sammen. Nyere biler vil påkræve bilen stoppet inden for at undgå dette, men i ældre biler kan en meget overophedet bil ende ud i en total nedsmeltning.

Bilen koger

Bilens motor er så varm at varmen under kølerhjelmen kan forårsage væsker til at koge. Det betyder eksempelvis at olie, sprinklervæske og lign. koger over og fordamper. Når især olie fordamper får motoren ikke den olie den skal bruge og motoren kan brænde sammen og altså ende ud i en total nedsmeltning.

Punkteringer

Mindre sten, søm, metaldele og andet kan skære dækkene op og ende ud i en punktering. En komplet punktering kan ende ud i at du køre på dine fælge, hvilket kan totalskade dækkene og dermed gøre din bil ude af stand til at køre nogen steder.