Teknisk SEO – en tjekliste

Teknisk SEO – en tjekliste

SEO er sindsygt svært og bestemt ikke noget for alle. Der er utroligt mange forskellige måder at tilgå SEO på, og endnu flere ting at huske. Derfor har vi skriblet en tjekliste sammen til dig omkring teknisk SEO, så du er sikker på at du ikke mister noget i farten.

Teknisk SEO er alt det SEO som du som udgangspunkt ikke kan se. Content SEO omhandler alt det tekstforfatteri du skal lave i forbindelse med en SEO optimering, og det er også et helt andet indlæg, derfor skal du ikke regne med at høre meget om skriveri i dette indlæg. 

Teknisk SEO: Tjeklisten

 • TIl at starte med skal du kigge på GSC, som står for google search console. Det er en af basis værktøjerne når der skal findes søgeord. Søgeconsolen er med til at indsende indhold til crawling (når google smider din hjemmeside på placeringsvægten) og er med til at vælge, hvad der er vigtigt og hvad der er knap så vigtigt. 

  Her er det vigtigt at din side ikke har errors og andre kodefejl – det bliver slået hårdt ned på. 

 • Din hjemmesides hastighed. 
  Er blot én af mange faktorer, som google ranker dig og din hjemmeside efter. Hvis du har en langsom hjemmeside får det din potentielle kunde til at klikke væk. Statistikkerne viser faktisk at hele 50% af brugere forventer at en hjemmeside er klar på omkring 2 sekunder, og at længere ventetid medfører at flere går ud af hjemmesiden igen. 

  Her kan du med fordel optimere dine billedestørrelser og andre visuelle indspark – det er oftest disse der fylder mest. Derudover kan du aktivere GZIP komprimering, HTML komprimering og selvfølgelig prøve dig frem med selv at reducere responstiden.

 • Mobilvenlighed
  Er et kæmpe stort must for at blive rangeret bare nogenlunde. Langt de fleste mennesker i verdenen bruger deres telefon til informationssøgning over deres computer. Hvis ikke din hjemmeside er mobilvenlig, så bør du ikke regne med fantastiske placering på google. 

  En god fingerregel er at din hjemmeside bare skal spille på alle enheder – ingen undtagelser. 

 • Robots.txt
  Robots.txt fortæller, i hurtige drag, hvilke dele af din hjemmeside,

  de ikke skal crawle. Det er især praktisk, hvis du har scripts, filer eller billeder, som ikke skal indekseres. Hvilket er sindsygt smart når det ikke er alle elementer du vil have at den skal læse. 

Hvis du føler at opgaven er en smule uoverskuelig, så klik ind på SEO bureau Århus og få professionelt råd.