Her får du 3 sunde madvaner som vil forandre dit liv

Her får du 3 sunde madvaner som vil forandre dit liv

Mad til kroppen er som benzin til bilen. Vi har behov for det i rigelige mængder og det vi putter i kroppen skal hjælpe os med at kunne ’køre’ dagen lang. Men hvad er det for nogle vaner, der har sneget sig ind i vores liv? Og når jeg skriver ’sneget’ så er det fordi, at det nogle gange føles på den måde. Som om vanerne er kommet af sig selv og vi ikke har kontrol over dem. Men det er jo helt rigtigt. En vane er noget, som vi har gjort så mange gange og vænnet os til at ’ sådan er det ’ også er det blevet til en vane. Men det kan du lave om på, du skal bare starte med at kigge lidt på din hverdag og se, hvilke vaner du har.
Din kost er ekstrem vigtig og det er også vigtigt at få tilskud til kost. Inden du kaster dig over en masse vitaminer – som også er en god ting – kan du kigge på dine vaner først.

Spis morgenmad
En god vane er at starte dagen med et måltid der er sundt. Hvis du ikke er til ’fast føde’ kan du lave en lækker juice eller en smoothie til morgenmad med dine foretrukne grøntsager og frugt. Det behøver ikke at tage lang tid, det skal bare planlægges aftnen før også kan du smide det hele i en blender eller juicer dagen efter og vupti så er din nye lækre morgenmad klar.

Drik vand
En voksent menneske skal drikke mellem to og tre liter vand. Og der er desværre for mange mennesker, der ikke drikker nok i løbet af dagen. Vand er med til at hydrere kroppen og rense ud. Det er enormt vigtigt at få renset kroppen igennem og at affaldsstoffer forlader kroppen.

Spis flere grøntsager
Du har hørt om ’seks om dagen’, ik? At man skal spise minimum 600 gram grønt om dagen. Det kan virke lidt uoverskueligt for nogen, men start med at få grøntsager til hver dag og langsomt kan du tilføje flere og flere. Grøntsager kan både spises kolde og varme. Måske kan du spise en stor lækker salat til frokost, spise lidt grøntsager til din morgen – eller lave en smoothie eller juice – og spise lidt mere frugt i løbet af dagen. Start i dag, så har du det allerede bedre i morgen. At ændre sine madvaner er en proces, som tager tid.

Andre sider om sundhed:

 1. bedreholdning.dk
 2. engodloebetur.dk
 3. enguidetilsundhed.dk
 4. fitnessbladet.dk
 5. fitnessexperten.dk
 6. friskogsundmad.dk
 7. helseogsundhed.dk
 8. simplebalance.dk
 9. sunde-madvaner.dk
 10. sundesager.dk
 11. sundhedidanmark.dk
 12. sundhedshjaelpen.dk
 13. sundhedsmagasin.dk