Vil du have hund? Læs dette først

Vil du have hund? Læs dette først

For mange mennesker er hunden deres bedste ven. De står ved vores igennem gode og dårlige tider i livet og stiller aldrig spørgsmål. At hunden er menneskets bedste ven er noget der har fulgt os igennem bøger, historier fra vores bedsteforældre, film og selvfølgelig livet – og det får selvfølgelig enormt mange mennesker til at gerne ville have en. 

Der er dog et par ting du som udgangspunkt bør overveje eller i det mindste sætte dig ind i, før du begynder at fylde huset op med hunde. Desværre findes der så mange dårlige hundeejere derude at Animal Planet har en hel serie om det – og hvad værre er, er at meget at dette kunne have været undgået hvis folk havde gjort sine overvejelser før køb. 

Byhund eller landhund?

Selvom man måske ikke skulle tro det, så er der virkelig stor forskel på hvor meget plads hunde skal have og hvor meget natur de har brug for – ikke alle hunde har godt af at bo i byen. Derfor bør du, før du køber, overveje om drømmehunden er en landhund eller byhund, for det er desværre ikke sundt at tvinge en stor og krævende energihund ind i en lejlighed. 

Mange små hunde er heller ikke på samme måde gearet til at klare den ude i kuperet terræn og derfor kunne det godt være uhensigtmæssigt at tage dem derud. 

Har du råd?

Hunde kommer ikke alene. Der er et utal af udgifter forbundet med at have sådan en ven, det kræver mad, luksus hundeudstyr, vacciner og måske operationer og desværre er det ikke alle mennesker der har et økonomisk råderum til den slags – sådan noget bør man have styr på før man køber.

Som man siger så er tid penge, og hvis du ikke har nok tid på kontoen bør du også overveje om det er hensigtmæssigt af dig at investere i en hund. Hvis du kun er hjemme et par timer dagligt så vil din hund på sigt blive understimuleret og det er ikke specielt sundt for den. 

Hunde bør faktisk blive luftet både morgen, middag og aften og derudover blive leget med mindst et par timer – det er faktisk lidt som at have et barn, udover at hunden ikke kan gå med aviser for at tjene til føden. 

Hunde er, udover at være menneskets bedste ven og en utrolig skøn ting at have i hverdagen, også noget man virkelig bør overveje om man har tid og overskud til at have.