Alle vil gerne sælge luksusvarer

Alle vil gerne sælge luksusvarer

Det er ikke alle og enhver der kan forhandle Louis Vuitton varer og få lov til at sælge dyre mærker. De fleste butikker vil gerne have fingrene i en forhandleraftale med de største brands, men det er de færreste forundt at få lov til at sælg designer tasker.

Hvad er luksus?
Luksusvarer hedder luksusvarer fordi de skal skille sig ud fra alle andre varer. En taske uden navn er der ingen, der er interesseret i, men en taske med et navn som Louis Vuitton vil de fleste (kvinder) gerne have fingrene i. Hvis man tænker over det, er det faktisk kun ’navnet’ altså brandet man betaler så meget for. Jo, man betaler også lidt mere for en lidt bedre kvalitet, men i bund og grund betaler man flere tusinde, eller hundrede tusinde, kroner for det navn, der står på tasken, kufferten, parfumen eller hvad man nu har købt.

Hvorfor vil mennesker have luksus?
Mennesker vil have luksus for at vise at de er noget specielt. Det er derfor man går med sine dyre ting, hvad enten det er tøj, sko, punge, jakker så er det for at vise det til omverden. Det er de færreste, der køber en dyr ting, som de gemmer hjemme i gemakkerne og holder skjult. Nej, det skal ud og vises, så man kan vise hele verden at man er rig og har styr på sit liv.

Hvad koster designer ting? 
Designervarer koster kassen. Har du råd er du en af de heldige. Fordi det er lækkert at gå med og det er med til ’opgradere’ dit image, når du går med ting, der koster mange, mange penge. Dette er helt latterligt, men det er sådan verden hænger sammen i dag. Det er som regel de ’nouveau riches’ som gerne vil vise hvad de har af biler, flyvemaskiner, tøj, boliger og champagneflasker. Når vi taler ’old money’ er det noget helt andet. Blandt ’old money’ folket er det nærmest vulgært at gå og flashe med sine juveler. Her handler det om at gemme sig for offentligheden og skjule hvad man har af rigdom. Det siges at meget rige mennesker lider af én universal ting: frygt. De frygter at nogen vil tage deres rigdom fra dem eller berøve dem på en eller anden måde og det er en af årsagerne til at de går og ’gemmer’ sig lidt, så de ikke kommer i søgelyset hos den hårde kerne af banditter, der går efter multimillionærer og milliardærer.