Sådan får du endnu bedre søvn

Sådan får du endnu bedre søvn

Søvn er en af de ting der stadig er lidt mystiske for os mennesker, i cirka otte timer hver eneste dag, går vi bare helt i sort og ligger helt paralyseret og drømmer om alt mellem himmel og jord. For nogen er dette den skønneste tid på dagen og de sover uforstyrret igennem hele natten og vågner med ny energi og livslyst – for andre vågner de et ton gange i løbet af natten og får sværere ved at sove for hver eneste gang de er oppe, og når solen så endelig mener at den skal op, er vores nattedyr helt radbrækket og flade.

Det er i grove træk forskellen på god søvn og dårlig søvn. Der er et hav af forskellige ting der spiller ind når det kommer til at skabe god søvn, men det er uden tvivl det værd – iogmed de fleste af os bruger mindst en tredjedel af vores liv på det. 

Hvis du er en af de fornuftige mennesker der selvfølgelig ved at søvn er vigtigt- og at man selvfølgelig altid skal prøve nye soveteknikker af, da det i sidste ende kunne gøre en mere frisk og veloplagt, så er denne artikel lige noget for dig. 

Sov dig sund

Søvn er sundt og hvis du har den bedste seng så er du uden tvivl den sundeste af alle dine venner. Der er ikke noget der kan stikke en kæp i hjulet på livsglæde som dårlig søvn og et værre søvnmønster. 

Ved ikke at prioritere søvn prioriterer du heller ikke den mest naturlige \’pause fra alt\’ vi mennesker har. Uden ordentlig søvn får din hjerne aldrig mulighed for at processere alle de ting som den går og oplever i løbet af sådan en standard dag – og så vil det blive sværere for dig at huske det hele sammenhængende.

Et par tips til god søvn

Hvis du interesseret i at lære lidt mere om søvn- og søvnkvalitet så kan du komme ret langt med disse to tips.

Sluk for alle dine elektroniske apperater og anskaf dig et old-school vækkeur. Det er ikke godt for krop og sjæl at blive bombarderet med indtryk fra mobiltelefonen i firetyve timer i døgnet. 

Derudover bør du selvfølgelig få en lille bid brød før du lægger dig til at sove, det er i høj grad med til at sikre at du kommer til at sove igennem hele natten – der er ikke noget der vækker en som en mave der rumler.