Kan jeg afslibe mit trægulv selv?

Kan jeg afslibe mit trægulv selv?

Hvis du har et trægulv og det er virkelig slidt, kan det godt være, at det er nødvendigt med en afslibning af gulvet.

Start med at give gulvet en grundig rengøring for at få vished om, hvorvidt der er tale om snavs og lag af sæberester, som kan skures og skrubbes væk med godt gammeldags knofedt – eller om gulvet er så halvgammelt og ridset, at det vil have godt af en afslibning.

Et nyslebet trægulv er en ren fryd for øjet. Et nedslidt gulv eller et gulv, som har fået ridser, vil komme til at se gevaldigt pænere ud – ja faktisk som nyt – når det er blevet afslebet.

Så selvom det kræver noget tid at sætte sig ind i – hvad enten du vælger at kaste dig ud i projektet selv, eller du vælger at lave noget reseach og finde et godt gulvfirma, så er den tid, du bruger på arbejdet, guld værd og vil betale sig ind senere.

Gør-det-selv eller hjælp af fagfolk?

Afslibning er ikke noget, du skal foretage i tide og utide. Det forholder sig nemlig sådan, at gulvbelægningen bliver tyndere og tyndere for hver gang du foretager en afslibning. Og selv med nænsom afslibning vil et trægulv kun kunne klare et begrænset antal slibninger i sin levetid.

Men hvis lakken er slidt igennem, eller hvis træets overflade er blevet meget ridset og hakket, så er en afslibning altså nødvendig. 

Hvis du har god erfaring med handyman-projekter og ønsker at gøre arbejdet selv, kræver det, at du sætter dig grundigt ind i det. Det er noget, de færreste mennesker er eksperter i, og det kan godt være en krævende sag.

Afhøvling er en god idé at overlade til professionelle gulvafhøvlingsfirmaer. Men der er efterhånden en del, der vælger at prøve kræfter med at foretage en afslibning af gulvet selv.

Det er dog ikke en let opgave, så hvis du er i tvivl, kan du i stedet overveje at hyre professionelle håndværkere på opgaven – så er du sikker på, at resultatet bliver lige som du ønsker.

Inden du kaster dig ud i projektet, er det i øvrigt ganske væsentligt, at du lige gør dig nogle overvejelser omkring hvorvidt dit gulv overhovedet kan tåle at blive afslebet. Ergo er det allerførste, du skal finde ud af, om dit gulv egentlig kan klare en afslibning. Ellers ville det jo være spild af arbejde.

Det kan du selvfølgelig også bede fagfolk om hjælp til.

spar penge på din gulvafslibning i København ved at klikke her og læse mere.